bilka

Червен риган

2.00лв.

Информация

Червен Риган – 30 гр.

Червен риган помага при: кашлица, задух, бронхит, епилепсия, безсъние, нервно успокояващо.

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица от билката се залива с 400 мл. вряла вода, оставя се да кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти дневно.

Описание

Червеният риган е незаменим антиоксидант, тъй като в скалата за антиоксидантни стойности измества дори акай бери. Билката възпрепятства пагубното за клетките окисление. Фактът, че успява да предотврати и забави точно тези процеси, автоматично го превръща в средство, което стопира рака и неговото развитие.

Червеният риган или както е известен още – балкански чай, горски чайпритежава способността да забавя клетъчното стареене, но също така има болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект. Като мощен антисептик тази билка се използва в рецепти за облекчаване и лечение на кожни възпаления.

Ползи от ригана има и за болните от диабет, тези с висок холестерол, с панкреатит. Но при косопад, също е добре да потърсим помощ от божествено ухаещата билка.

Пиейки чай от червен риган може да облекчите не само настинка и хрема, но и да облекчите менструални болки или болки в мускулите, запушен нос и синузит.

Чай от червен риган се пие за регулиране на кръвно и овладяване на сърцебиене. Тази ароматна билка е отличен източник на калий, най-важният компонент за контрол на хидробаланса на клетъчно ниво.

Помага да се контролира ускорен сърдечен ритъм и високо кръвно налягане, тъй като антиоксидантите, присъстващи в състава на ригана, се считат за средство, имащо силата да  държи под контрол оксидативния стрес и сърдечните заболявания.

Като бонус към всички тези полезни ефекти от билката са омега три киселините в състава си. Те потушават възпалителните процеси в цялото тяло, снижавайки едновременно риска от сърдечни усложнения и проблема с висок холестерол.