bilka

Червена Боровинка

3.00лв.

Информация

Червена боровинка – 40 гр.

Червената боровинка помага при: възпаление на бъбреците и пикочния мехур, сърдечно-съдовата система и черния дроб.

Начин на приготвяне: 3 чаени лъжици от билката се варят 15 мин. с 2 чаени чаши вода. Приема по 100 мл. 3 пъти на ден преди хранене.

Описание

Билката доказано действа като антиоксидант и ефектът от приемането и има противовъзпалителен ефект. Последните проучвания показват, че червената боровинка представлява добра защита за сърдечно-съдовата система и черния дроб.

През последните 5 години, учените са установили увеличаване на броя на механизмите, които помагат да се обясни противораковите свойства на червените боровинки. Тези антиракови ползи от консумацията на билката включват рак на гърдата, дебелото черво, белия дроб и простатата.

В допълнение, поради висока концентрация на антиоксиданти, червените боровинки подобрят циркулацията и предотвратят възникването на сърдечно-съдови заболявания.

Консумацията на билката стимулира добрия холестерол и намаляват кръвното налягане, с което предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, които могат да причинят инсулт.

Освен за възпаления на отделителната система (бъбреците и пикочния мехур), червената боровинка е търсена и заради благотворното си въздействие за съхраняване и бърза регенерация на клетките.

Червена боровинка помага за естественото нормализиране на движението на телесни течности. Смята се, че с помощта на билката се предотвратява хеликобактер пилори- инфекция в стомаха, тъй като нейните компоненти действат като бариера пред бактериите.