bilka

Цвят от роза

2.60лв.

Информация

Цвят от Роза – 25 гр.

Цветовете от Роза помагат при: запек и други стомашно-чревни смущения, възпаление на жлъчката и гърлото. Билката има антимикробно и противовъзпалително действие.

Начин на приготвяне: 2 чаени лъжички изсушени розови цветове се запарват с 500 мл. вряща вода. Запарката кисне около 1 час. Пие се по 100 мл. преди ядене 3-4 пъти на ден.

Описание

Розата е не само наслада за очите и обонянието, но и лечебно средство, използвано в традиционната българска медицина. Билката действа очистително, противомикробно.

Цветовете от Роза се използва като   антидепресант, спазмолитично, афродизиак, адстрингент, антибактериално, антивирусно, антисептично, противовъзпалително, тоник за кръвта, пречистващо, храносмилателен стимулант, отхрачващо, увеличава жлъчното производство, тоник за бъбреците и менструален регулатор.

Цветовете от Роза съдържа етерично масло, витамини и минерали – особено С, А, В, Е и К, калий и желязо.Но най-широко приложение, билката намира като очистително средство, тъй като е абсолютно безвредна.

Цветовете от Роза помагат за увеличаване образуването на жлъчен сок от черния дроб и бързото му и безболезнено евакуиране от жлъчния мехур. Особено благоприятно е действието на билката при рани след лъчево изгаряне. Има и добър е лечебен ефект при астматични бронхити.

Билката се използва и като леко слабително средство, прилагат се срещу глисти, бавно заздравяващи рани, стомашно-чревни разстройства, при възпаление на венците и ангина.