bilka

Цвят от Глог

2.00лв.

Информация

Цвят от Глог – 40 гр.

Цветът от Глог помага при необходимост от разширяване на кръвоносните съдове, регулира сърдечната дейност, стабилизира сърдечно-съдовия ритъм и намалява риска от поява на аритмия, нервно успокояващо атеросклерози, използва  се с превантивна цел от всички, които претоварват сърцето си, безсъние.

Начин на приготвяне:   2 супени  лъжици от билката се заливат  с  400 мл. вряла вода, киснат 2 часа. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша.

Описание

Глогът е билка, която се използва за лечение на сърдечносъдови заболявания – сърдечна недостатъчност и високо кръвно налягане, леки форми на хипертония, сърдечни неврози, гръдна жаба, атеросклероза, безсъние, нервна възбуда, повишена функция на щитовидната жлеза, използва  се с превантивна цел от всички, които претоварват сърцето си.

Билката подобрява кръвообращението в кръвоносните съдове, които снабдяват сърдечния мускул, подобрява кръвообръщението на крайниците, справя се със свободните радикали благодарение на своите антиоксидантни свойства, глогът се бори успешно и с друго сърдечносъдово заболяване – ангина пекторис и може да бъде полезен в процеса на възстановяване след прекаран инфаркт.

Главните действащи вещества при цветовете от глог са флавоноидите – хиперозит, крерцетин, витексин. От другите фенолни съединения се съдържат кафената и хлорогенова киселина, левкоцианидин, както и катехин. Урсолова и олеинова киселина, дъбилни вещества, сорбит, холин, масла, левкоцианидин, витамин С, каротин, ензими и др.

Цветовете от глог засилват енергията на сърдечните съкращения. Успокоява сърцето. Действа разширяващо върху кръвоносните съдове и подобрява кръвоснабдяването на сърцето и на мозъка. Умерено снижава повишеното артериално налягане. Билката има свойството да успокоява централната нервна система. Понижава съдържанието на холестерол в кръвта.

Глогът подобрява работата на коронарните артерии, сърдечния мускул получава повече кислород. Билката е особено подходяща при възрастни с изтощени сърца, или хора подложени на непрекъснат стрес. Освен, че засилва сърдечните съкращения има регулиращо действие върху сърдечния ритъм и артериалното налягане.

Глогът е идеален за продължителна употреба. Препоръчва се и при безсъние, нервна възбуда, повишена функция на щитовидната жлеза, тъй като няма странични ефекти и не засилва страничните ефекти на лекарствата. Друго предимство на билката е, че при продължителна употреба не се развива ефектът на привикването – не се налага непрекъснато увеличаване на дозите, за да се постигне първоначалното действие.