bilka

Хвойна

2.00лв.

Информация

Хвойна – 50 гр.

Билката Хвойна помага при: пясък и камъни в бъбреците, трудно уриниране, лош дъх в устата, киселини и болки в стомаха, ревматизъм, подагра, оригване, хемороиди. също така успокоява болки в мускулите, стомашни разстройства, втрисане или менструални болки.

Начин на приготвяне:  1 супена лъжица леко счукана се залива с  400 мл. вряща вода. Кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден.

Описание

От древни времена, хвойната се използва за лек от много култури, като добрите резултати, вече се потвърдиха от редица научни изследвания.

Билката е била използвана за укрепване тялото в централна Европа и се е смятало, че е панацея при тиф, холера, дизентерия, тения, туберкулоза, ревматизъм и други заболявания.

Смятало се е, че чай хвойна отпуска мускулите при раждане и ускорява възстановяването след него. Подпомага храносмилането, облекчава колики и се използва при хроничен артрит, подагра и ревматизъм.

Като мощен антисептик, билката се използва главно за подпомагане на пикочните пътища, за намаляване задържането на течности, но не и когато е налице бъбречно заболяване. Тя е ценно лечебно средство за цистит.

Чаят от хвойна е ефикасно лекарство срещу диария. Билката се използват като антибиотици в лечението на различни възпаления или рани, включително екзема, псориазис и други кожни заболявания.

Хвойната със своите антибактериални и противогъбични свойства лекува бъбреците и пикочния мехур. Тя е естествен диуретик, който изчиства пикочния мехур и уретрата, за да помогне премахването на инфекцията.

Изследванията показват, че билката е сред най-ефективни растения при лечение на инфекции на пикочните пътища.