bilka

Полски Хвощ

2.00лв.

Информация

Полски Хвощ – 20 гр.

Билката Полски хвощ помага при маточни кръвоизливи, възпаление на пикочните пътища, напикаване, албумин, подагра, ишиас, ревматизъм, високо кръвно, пясък и камъни в бъбреците и жлъчката, туберколоза, подагра, стомашни болки, уриниране на кръв.

Начин на приготвяне:   2 супени лъжици се варят в 500 мл.вода – 10 мин. Пие се по 1 винена чаша – 4 пъти на ден преди ядене.

Описание

Полския хвощ е изпитано средство за подобряване състоянието на пациентите, страдащи отатеросклероза. Билката, приета под формата на чай, има тонизиращо и укрепващо действие върху стените на артериите. Това лековито растение се използва и с превантивна цел против атеросклероза.

Полски Хвощ се използва и при пясък и камъни в жлачката, тъй като е сред най-ефективните природни средства, засилващи диурезата, ако се приема 30-40 дни.

Храченето на кръв често се свързва с различни белодробни заболявания и инфекции. Билката има невероятен ефект при различни видове туберкулоза. Ако заболяването в поразило бъбреци, бял дроб и яйчници, ефектът е доказан.

Мъчителната подагра отшумява след 5-месечен лечебен курс с невероятния полски хвощ. При редовен прием на билката ще премахнете и неприятния зъбен камък, без посещение при стоматолога.

Болката и сковаността в ставите при артрит и ревматизъм намалява значително при всекидневен прием на три чаши полски хвощ. Това също така ще спре развитието на язви и ще убие туморите в корема.

Още от древността е познат благоприятният ефект на полксия хвощ върху косата. Билката оказва благоприятно влияние върху скалпа и състоянието на косата и неслучайно приложението му в козметичната индустрия става все по-широко застъпено. Спира косопада, възстановявайки космените луковици, освен че предотвратява загубата на косми, стимулира и техния растеж.