bilka

Подбел

2.00лв.

Информация

Подбел – 20 гр.

Билката Подбел помага при възпаление на дихателните органи, кашлица, бронхиална астма, белодробни и стомашно-чревни възпаления, липса на апетит.

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица се залива с 400 мл. вряла вода, кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно.

Описание

Подбел е отдавна известно средство против кашлица и задух, тъй като билката притежава омекчаващо, противовъзпалително и отхрачващо действие. Незаменим при кашлица, ларингит и бронхит, тъй като спомага за освобождаване на бронхите от насъбрания в тях секрет, тежки форми на туберкулоза, ревматични заболявания, хипертония.

Подбела се използват за лечение на ларингит с пресипнал глас, остри катари на горните дихателни пътища, бронхити, бронхиална астма, възпалителни процеси на белия дроб, възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт и заболявания на пикочните пътища.

Билката се използва и при язви, циреи, кожни рани, възпалени разширени вени на краката, мазоли и др. Подбела е известен и като лек за заболявания на пикочните пътища.

Полезните вещества на подбела са обект на изследване и голямо внимание. Известно е, че съдържа: стигмастерин, дъбилни вещества, фарадиол, тараксинтин, декстрин, арнидиол, рутин и не на последно място инулин, витамините А и Б, сапонини, горчиви гликозиди и етерични масла.