bilka

Плод от глог

2.00лв.

Информация

Плод от Глог – 100 гр.

Плодът от глог разширява кръвоносните съдове и регулира сърдечната дейност. Намалява кръвното налягане, сърдечната слабост и сърдечна невроза.

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица от билката се вари 10 мин. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден.

Описание

Плодът от глог напълно заслужено е на лидерското място при сърдечно съдовите заболявания. Билката тонизира сърдечния мускул и влияе благоприятно върху артериите. Благоприятното му въздействие върху сърцето е свързано с това, че стимулира въздухопотока към него.

Цветчетата и плодовете на глога съдържат веществото роантоцианид, което влияе добре на сърдечно-съдовата система. Освен, че регулира кръвното, билката действа благоприятно при атеросклероза, исхемична болест на сърцето, аритмия, гръдна жаба, стенокардия, сърдечна невроза, щитовидната жлеза, половата система и мъчителното главоболие.

Плод от Глог се препоръчва както на жени с проблемен цикъл, така и на мъже страдащи от проблеми с простатата. Но диабетиците също не бива да пренебрегват тази билка, която освен всичко друго ще ви избави от високия холестерол и болките при ревматизъм.

Този природен лек е източник на антиоксиданти, каротин, биофлавоноиди и витамин С. Билката глог е сигурен и изпитан метод да се справите с мъчителното главоболие, които премахва мигновено, тъй като подобрява циркулацията на кръвта и засилва кръвообращението.