bilka

Мечо Грозде

2.00лв.

Информация

Мечо грозде – 40 гр.

Билката мечо грозде помага при: Възпаление на бъбреците и пикочен мехур, кръвопикаене, неволно напикаване, захарна болест (диабет), бяло течение.
Начин на приготвяне: 1 супена лъжица се вари  в 500 мл. вода 10 мин. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди ядене.

Описание

Мечото грозде (Arctostaphyllos Uvaursi) от древни времена още е било използвано при лечението на инфекции на пикочните пътища. Днес се знае, че има антимикробно, антисептично, астрингентно, диуретично и тонизиращо действие.

Модерната медицина и фитотерапията следват традиционната линия на употреба на тази билка. В лекарските практики на редица страни е прието екстрактът от мечо грозде да се прилага в лечението на леки и средно тежки инфекции на пикочните пътища, като начин за избягване употребата на антибиотици.

Полезното действие на билката мечо грозде с уникално по своя химичен състав растение е на особена почит в съвременната медицина, която влага екстракт от него в куп медикаменти за лечение на възпалителни заболявания на уринарния тракт и бъбреците.

Редица специалисти са убедени, че растението е най-мощното оръжие, което природата предлага при нощно напикаване, цистит, остри инфекции на пикочните пътища, песъчинки и гной в бъбреците и пикочния мехур, нефрит, пиелит, помага за елиминиране на пикочната киселина, тонизира гладката мускулатура на пикочните пътища, лекува уретрит, стимулира имунната система, като помага в борбата с инфекциите, използва се още при високо ниво на кръвната захар.

Листата на растението се използват при лечението на различни болести: женски проблеми (предпазва от инфекции матката след раждане, помага за връщането и към нормалното и състояние, служи и за промивки при бяло течение).

Проблемите с простатната също изчезват благодарение на лечение с билката.  Лек е още при бъбречна туберкулоза, отделяне на урина с кръв и диабет. Мечото грозде също така унищожава причините за гъбични инфекции.