bilka

Мащерка

2.00лв.

Информация

Мащерка – 30 гр.

Билката Мащерка има отхрачващо действие, болко и нервно успокоително /бронхит, грип, бронхо-пневмония, задух/, стомашни и чревни заболявания, безсъние, малокръвие, болезнена менструация.

Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от билката се киснат в ½ литър вряла вода (2 часа). Пие се по 1 винена чаша 2 пъти дневно с мед.

Описание

Мащерката е известна още като бабина душица или овчарски босилек. Билката притежава доказани лечебни свойства, като убива не само микробите, но редица бактерии от Стрептококус до Ешерихия коли. Тези качества на мащерката са научно доказани чрез поредица от изследвания, като това се дължи на изключително ценното етерично масло.

Лековитата мащерка е мощен антиоксидант. Тя стопира окислителния процес в клетките. Предотвратявайки окислителните процеси в мозъчните клетки, билката стопира развитието на болестта Алцхаймер и има защитен и оздравителен ефект при заболявания на мозъка, бъбреците и сърцето.

Приемът на мащерка, снабдява организма с витамините А, С и от групата В, както и изключително важната за растежа фолиева киселина. Билката доставя на нашия организъм жизнено необходимите минерали – калий, калций и желязо. Всички тези минерали са първостепенна важност за регулиране на кръвното налягане.

Лечебната билка е незаменима при лечение и облекчаване на дихателните проблеми. Убива паразитите в стомашно чревния тракт. Разтваря и отстранява слузта, събрана в него. Мащерката е мощен убиец и на вагиналните гъбички.

Въздействието на билката върху нервната система се изразява в подобряване на концентрацията, снемане на нервното напрежение и стреса. Освен всичко това мащерката помага за отслабване без да потиска апетита, тъй като просто засилва метаболизма.