bilka

Малина

2.00лв.

Информация

Малина – 25 гр.

Малината помага при: Диария, киселини в стомаха, кожни обриви, възпалени венци.

Начин на приготвяне:  2 супени лъжици киснат в 500 мл. вряла вода за 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно.

Описание

Чаят от малинови листа лекува стомашно-чревни проблеми – диария, киселини, колики, а външно се използва при кървящи венци и възпаления в устната кухина.

Малината се препоръчва на всички, които страдат от разширени вени (тъй като заздравяват стените на кръвоносните съдове), понижен имунитет или кръвотечения с различен произход.

Малината може да се използва при проблемно забременяване, като отвара от билката се пие два пъти дневно до овулация. Това увеличава дебелината на маточната лигавица и подобрява шансовете на оплодената яйцеклетка да се имплантира.

Препоръчително е билката да се пие през последния месец на бременността, защото тонизира маточната мускулатура и повишава еластичността на шийката. Така се намалява вероятността за преносване, а контракциите стават по-ефективни и безболезнени.

Малиновите листа често са включени в различни чайове за подсилване на имунната система. Да не забравим, че тази чудна отвара се използва и като тоник за коса, за подобряване на растежа на косата и спиране на косопада.