bilka

Майчин Лист

2.00лв.

Информация

Майчин лист – 25 гр.

Билката Майчин лист помага при: запек и има очистително действие, чрез стимулиране на чревната перисталтика.

Начин на приготвяне:   1 супена лъжица наситнени до 0,5 мм листа от билката се накисват през нощта в чаша вода, на сутринта се прецеждат през марля и прецедената течност се пие като очистително.

Описание

Майчин лист е билка, която е известна още като Сена и Касия и се използва при запек и дава ефект около след 10 часа след приемане. Действието е меко, безболезнено.

Сенозидите раздразват лигавицата на дебелото черво, причиняват контракция на мускулите, която води до чревно движение за десетина часа, след като е взета дозата. Те също така спират абсорбцията на течност през дебелото черво, което предпазва от втвърдяване на изпражненията и е особено полезно, ако има фисури.

Важно е да се отбележи, че запекът обикновено е симптом на болест, а не болест сам по себе си. При продължителна употреба на билката, слабителният ефект отслабва.

Прилага се и като диуретично средство. Някои народи я използват при очни и кожни възпалителни заболявания,

Понякога билката се прилага при различни видове дерматити и офталмологични проблеми. Използва се и в подготовката за колоноскопия и урография.

Употребата на майчин лист помага освен при запек и кожни проблеми, жълтеница, проблеми с черния дроб, бронхит, анемия и коремен тиф. Освен това прочиства храносмилателния тракт от глисти.