bilka

Майоран

2.00лв.

Информация

Майоран – 30 гр.

Билката Майоран помага при нервни разстройства, стимулира дейността на стомаха. Прилага се при повръщане и стомашни спазми.

Начин на приготвяне:   1 чаена лъжица се залива с 250 мл.вряща вода- кисне 1 час.Пие се по 80 мл. 3 пъти дневно.

Описание

Майорана притежава болкоуспокоително, успокоително и пикочогонно действие. Билката се употребява при малокръвие, стомашни и чревни болки, диария, чернодробни заболявания, бронхит и кашлица.

Билката съдържа етерично масло, със специфичен приятен аромат от съставките – терпени, феноли, алфатерпентинеол, борнеол, витамини – С, витамин К, каротин, рутин и ценни минерални соли.

Всеки е чувал колко е полезен витамин С и може би, че витамин К е чудесен за костите и мозъка, но всъщност, витамин К предпазва невроните ни от увреждане, причинявано от Алцхаймер и от други заболявания на мозъка.

Билката майоран има противовъзпалителни и противобактериални свойства и помага при стомашни язви. Спомага за подхранването на отънелите чревни стени и предпазване от появата на язви.

Изследване проведено в Близкия Изток откри, че билката спира разпространението на тумори. След като майорана няма познати странични ефекти, няма причина да не добавяте дори в ястията си, тъй като освен билка е и подправка.