bilka

Лайка

2.00лв.

Информация

Лайка – 40 гр.

Лайката има: противовъзпалително, антисептично, болкоуспокояващо, ранозаздравяващо, спазмолитично и успокояващо.

Начин на приготвяне: 1-2 супени лъжици от билката се заливат с 250 мл. вряла вода (оставя се да кисне 1 час). Пие се на 2 пъти на ден.

Описание

От дълбока древност чаят от лайка се използва при всеки тип вътрешни инфекции. Счита се, че билката постига четири лечебни ефекта: противовъзпалителен, спазмолитичен, успокояващ и карминативен.

Лековитата лайка се прилага, както вътрешно, така и външно и е незаменима билка при остри стомашни заболявания, тъй като постига бързо облекчаване на симптоматиката и успокоява.

Лайката е изпитано през вековете средство за лечение и неутрализиране на напрегнатост и главоболие. Действието на обезболяващият ефект се усеща и когато я пием като чай и като си правим топла вана.

При редовен прием на чая от лайка въздействието е трайно, при това по един напълно безопасен и безвреден начин. Това ще повиши тонуса ви и ще се радвате на избистрено съзнание, позитивна нагласа към проблемите и готовност да действате без паника и тревога. Вечерната чаша чай пък е по-добро решение от таблетката сънотворно.

При възпаления на венците, афти, тонзилити, болно гърло, жабуренето и гаргарата с лайка съдействат за овладяване на възпалителните процеси. За да има ефект, се прави 5-6 пъти дневно по 2-3 минути. Облекчението идва още след първите 2-3 дни. За да се овладее проблемът напълно, тази терапия трябва да продължи най-малко 10 дни.

Най-сигурният и лесен начин за почистване на лицето е парна баня с лайка, която разширява порите и позволява лесно да се освободи кожата на лицето от мъртви клетки, мастни секрети и нечистотия.

Терапията с лайка е един от често прилаганите начини за справяне с чревни проблеми – колит и възпаление на дебелото черво.  Чай или вана с лайка, може да помогне и при проблеми в ставите, като отпусне мускулатурата и ви освободи от болката от напрежението.