bilka

Лавандула

2.00лв.

Информация

Лавандула – 40 гр.

Лавандулата крие неподозирана лечебна мощ. Ароматната билка е предпочитана съставка от козметичните гиганти в кремове, маски, балсами и соли за вана, тъй като няма нищо по-хубаво след тежък и напрегнат ден да се отпуснеш в ароматна лавандулова вана.

Билката с опияняващ аромат e известна като мощно отхрачващо средство, което прочиства бронхите, което я прави незаменима в инхалациите на страдащите от астма.

Описание

Лавандулата е безценен помощник при главоболие, безсъние и умора, но също така билката облекчава болката и тежестта в краката при разширени вени и сваля високата температура.

Като компрес лавандулата се използва за облекчаване на артритни болки, при дерматит, рани, екземи, циреи, акне. Освен това компресът с билката, ще ви одобри и ще снеме натрупания стрес.

Тампони, напоени в лавандулова вода, поставени на очите, тонизират и освежават деликатната кожа в тази част на лицето. Водата от лавандула е и главна съставка за приготвяне на натурална маска за коса и лице. Действа добре при косопад.

Проведените изследвания доказват безспорно ползата на лавандулата при борба с гъбичните заболявания. Тъй като, билката с уханни лилави цветове има силни дезинфектиращи, антибактериални и антигъбични свойства.

Лавандулата е сигурен убиец на вируси и бактерии от щама стрептококи. При настинка, грип и белодробни инфекции е достатъчно да вдишате изпаренията от ароматната билка.

Лековитата лавандула е надежден метод са се преборите с неприятните симптоми на сърдечна невроза и неврастения.Сърдечната невроза протича със симптоми на сърдечно-съдови заболявания без да са на лице проблеми със сърцето. Счита се, че основният виновник за отключването на това неприятно състояние е стресът.

Смес от 50 грама от всяка от тези билки – лавандула, маточина, мащерка и глог и 30 грама ароматен риган е Вашият лек при сърдечна невроза. Към 400 милилитра вряла вода се добавят две големи лъжици от приготвената смес. Всичко това се кисне два часа, след което трябва да се прецеди. Вълшебната запарка се консумира трикратно преди всяко хранене.