bilka

Корен от Глухарче

3.00лв.

Информация

Корен от Глухарче – 40 гр.

Корен от Глухарче помага при: болен черен дроб от цироза и стеатоза, камъни в жлъчката, улеснява детоксикиращите процеси в целия организъм, болни бъбреци, ревматизъм, диабет, холестерол, атеросклероза и анемия.

Начин на приготвяне: Две чаени лъжички сух и накълцан корен се залива с триста милилитра вода. Вари се десет минути. Изпиват всеки ден по три чаши.

Описание

Корен от глухарче (на английски Dandelion, на латински Taraxacum), може да ни спаси от куп неприятности. Гръмки изказвания на различни учени му приписват дори способността да убива раковите клетки. Според Калифорнийски учени, за разлика от този химиотерапията, чаят  глухарче атакува само раковите клетки, убива ги за две денонощия и не позволява на тялото да произвежда нови такива.

Лековитата билка е особено подходяща за лекуване на болния черен дроб от цироза и стеатоза. За тази цел се пие по 3 чаши чай на ден от корен от глухарче, в продължение на месец. След което тялото сякаш се ражда отново и всички негови органи започват да работят на пълни обороти.

Обездвижването и консумацията на мазни храни, както приемът на антибиотици са пагубни за черния дроб. Все повече хора чуват от своя лекар за диагнозата стеатоза – отлагане на мазнини в дроба. Заболяването еволюира с развитието на цироза, която е най-тежката форма на стеатозата.

Изследванията, проведени в  европейски институти доказват, че свойствата, които се предписват на билката са напълно основателни. Учените са на мнение, че корените от глухарче притежават способността да извеждат всички течности натрупани в организма, което е изключително  полезно за пациенти, прекарали жълтеница.

Корените от глухарче лекуват и камъни в жлъчката. Билката стимулира и насърчава изхвърлянето на отложените в нея дребни камъчета. Затова приемайте всекидневно чай от растението.

Прочистете организма си от холестерол с чая от глухарче. Поради високото стойностите на фибри в билката, тя смъква високите стойности на холестерола. Това е един от ефектите при провеждането на детокс. Очистителното и действие повлиява благоприятно, както на кожни проблеми, така и на акне и екзема.