bilka

Коприва

2.00лв.

Информация

Коприва – 40 гр.

Копривата помага при обилна менструация, кръвоспиращо средство при кръвоизлив, захарна болест, хронични бронхити и ревматизъм.

Начин на приготвяне:   4 чаени лъжици се запарват в 250 мл.вряла вода.

Описание

Копривата крие невероятна лечебна мощ и макар често да се пренебрегва, е лек за дълъг списък от заболявания. Доказано е, че редовният прием на билката може да намали наполовина количеството на кортикостероидните медикаменти, които приемат страдащите от артрит и остеоартрит, само с приема на чаша чай дневно.

Копривата влияе положително и върху заболявания на простатата. Изключително полезен за мъжете над 40-годишна възраст е чаят от билката, тъй като регулира и подпомага процеса на изпразване на пикочния мехур. Има благоприятно въздействие и при аденом, който представлява туморно образувание на простатната жлеза.

Билката помага при сенна хрема, синузит и други алергии, тъй като помага за засилване отговора на имунната система към дразнителя, причиняващ алергията. Симптомите на алергичен ринит намаляват значително и отшумяват бързо. Не са единици случаите, в които приемът на антихистаминови медикаменти е бил избегнат, именно с помощта на коприва.

Билката, която причинява обрив при допир с кожата, е средство, намаляващо кръвоизливи от всякакъв произход. Заради това свое качество тя е изключително ценена от бременните жени, тъй като приемайки ежедневно чай от коприва, минимизира опасността от кръвоизлив, помага за износването на плода и намалява значително риска от аборт.

Копривата убива бактериите, причиняващи цистит. Тъй като те са лишени от клетъчна обвивка, на практика не се повлияват от медикаменти. Бактериите се оказват безсилни срещу голямото количество вода и танините, съдържащи се в билката, затова приемайте по половин литър чай от коприва всеки ден.