bilka

Еньовче

2.00лв.

Информация

Еньовче – 30 гр.

Билката Еньовче помага при: чернодробни заболявания, пясък и камъни в бъбреците, ревматизъм, гуша, кожен рак, кожни обриви, рани, циреи.

Начин на приготвяне:  2 супени лъжици от билката се заливат с  400 мл. вряла вода, кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти преди ядене.

Описание

Богатият химичен състав на Еньовчето има силно изразени детоксикиращи, противовъзпалителни и противомикробни свойства. Билката известна още като драгайка или цветето на дълголетието, подпомага процеса на прочистване на черния дроб, далака и панкреса от попадналите в тях токсини.

Известно е още, че еньовчето има положително въздействие върху половата система на жени и мъже, както и че има температуропонижаващо действа. Този ефект се дължи на салициловата киселина, която е част от състава на билката.

При болки в гърлото също не се бавете и си пригответе чай от еньовче, тъй като билката облекчава болезненото усещане при преглъщане. Освен това той убива микробите и възпрепятства преминаването на инфекцията към бронхите.

Чай от еньовче, действа изключително добре върху целия организъм, особено когато той трябва да се преборим с инфекция или вирус. Укрепващият ефект на билката се дължи на високите стойности на витамин С.

Еньовчето е мощен убиец на глисти, помага и при чернодробната цироза, като положителното действие на билката се дължи на диуретичните и качества.

Гаргара и компрес от еньовче, се отразяват изключително добре при проблеми с щитовидна жлеза и хашимото (при гуша). Продължителността на гаргарата е задължително да бъде най-малко пет минути. В случай, че Ви е поставена диагноза хашимото, процедурата трябва да се повтаря в продължение на две седмици.