bilka

Девисил

2.00лв.

Информация

Девисил – 40 гр.

Билката Девисил помага при: смущение в храносмилането, възбуждане на апетита, стомашно чревни смущения, кожни заболявания.

Начин на приготвяне: 5 чаени лъжички се наставят в 2 чаени чаши вода, кисне 8 часа-доза за един ден.

Описание

Девисил или както е известен още – планински целина, съдържа много полезни и лечебни вещества. Етерично масло, оцетна, бензоена киселина, цинеол, карвакрол, алфа-терпинеол, нишесте, минерали, танини, аскорбинова киселина и смоли.

Девесилът е известен от древността, като още Хипократ е използвал билката при мозъчни болести, нощно напикаване, средство за премахване на външни и вътрешни отоци, като е приготвял тонизираща напитка.

Девисил се използва за лечение на косата (алопеция), мъжката потентност, асцит, заболявания на горните дихателни пътища, възпаление на стомашно-чревния тракт, невралгия, сърдечни заболявания, кожни лезии с гнойни рани, ревматизъм, подагра, стимулира работата на жлъчката, отстранява стомашните колики и редуцира нервната възбудимост и тревожност

Консумацията на девесил възпрепятства разпространението на туберкулозните бактерии. Билката стимулира функциите на нервната и сърдечно-съдовата система. Но все пак, трябва да се консумира с голямо внимание, тъй като е възможно предозиране и не се препоръчва на бременни.