bilka

Градински чай

2.00лв.

Информация

Градински чай – 30 гр.

Градинският чай помага при: ангина, кашлица, болести на жлъчка и черен дроб. Дезинфекционно и противовъзпалително, успокоява дейността на червата.

Начин на приготвяне:  1 супена лъжица от билката се залива с 400 мл. вряла вода, кисне 1 час. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша.

Описание

Градинският чай е известен и под името салвия. Билката е считана за една от най-мощните природни средства за сдобиване с потомство.

Многобройните си ползи за здравето дължи на изключително ценния си химичен състав – етерични масла, алкалоиди, флавоноиди, никотинова киселина, витамин Р и др.

Градинският чай е естествен дезинфектант и затова се използва с успех за лечението бронхиални възпаления. Билката облекчава ревматични болки и помага на жени в климакс. Освен това балансира менструалния цикъл и лекува гинекологични заболявания.

Градинският чай притежава противовъзпалително, дезинфекционно и противокашлично действие, затова се препоръчва при ангина, ларингит, трахеобронхит, кашлица от различен произход.

Билката успокоява стомашни болки и действа благоприятно при възпаление на стомаха и червата, при стомашна язва, диария, чернодробни и жлъчни заболявания. Дори се прилага външно като компрес при гнойни рани и кожни обриви.

Градинският чай снема нервното напрежение, лекуват депресията и главоболието, а като гаргара се препоръчва при зъбобол и възпаления на устната лигавица. Дори се счита, че лекува косопад и тумори наложен върху кожата.