bilka

Градинска чубрица

2.20лв.

Информация

Градинска чубрица – 50 гр.

Ароматната подправка наречена градинска чубрица, която придава уникален вкус на редица ястия, е и прекрасна билка. Чубрицата притежава спазмолитично, хипотензивно, антисептично, потогонно и слабо диуретично действие. Използва се при високо артериално налягане, сърцебиене, главоболие, виене на свят, при хрема и кашлица и др.

Начин на употреба: Две супени лъжици ситно нарязана билка се залива с 500 мл. вряща вода и се оставя да кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша преди ядене 3 пъти дневно.

Описание

В българската народна медицина градинската чубрица се използва при повръщане, катари на лигавицата на стомаха и червата, летни диарии, глисти.

За да имате здрави бъбреци в продължение на 14 дена пиете отвара от градинска чубрица, в която билката е киснала 1 час, така ще прочистите вашите пикочни пътища, бъбреци, пикочен мехур.

Градинската чубрица действа като диуретик – предизвиква уриниране, при което вие изхвърляте онези течности, които са се натрупали в тялото. Така ще изхвърлите течностите причиняващи високо кръвно, проблеми със сърцето и висок холестерол.

В чубрицата се съдържат редица полезни вещества като магнезий, фибри, витамини, калций, които не позволяват да се натрупа шлака, която да запуши кръвоносните съдове. Кръвоносните съдове запазват по-дълго време своята еластичност.

Също така, градинската чубрица е изключително полезна при запушен нос, болни синуси, проблеми с дихателните пътища, дори астма. Може да правите инхалации с билката, като я сложите в горещата вода и да я оставите да кипне на котлона. След като е свалите от котлона и бързо покрийте главата си с кърпа, за да вдишвате от изпаренията.