bilka

Върбовка

2.00лв.

Информация

Върбовка – 30 гр.

Билката Върбовка помага при: заболявания на простатата, пикочния мехур, пикочните пътища и бъбреците, увеличена простата, спомагателно при рак на простатата и пикочния мехур. Също така се препоръчва при стомашно-чревни разстройства като дезинтерия и диария.

Начин на приготвяне:  1 супена лъжица от билката се запарва с  400 мл. вряла вода. След като изстине се прецежда и се пие 3-4 пъти дневно преди ядене.

Описание

Върбовката се използва в традиционната медицина за всякакви неразположения на простата и пикочните пътища. Редица изследвания доказват, че билката и нейните активни съставки действат на няколко нива върху простата.

Възпрепятстват размножаването на епителните клетки при хиперплазия на простатата (ДПХ); инхибират ензимите, които превръщат тестостерона в дихидротестостерон или естроген – основни причини за развитие на хиперплазия на жлезата.

Върбовката действа противовъзпалително; антибактериално върху бактериите Ешерихия коли – един от най-честите причинители на простатит, имат диуретично действие.

Усилването на диурезата е много важно както при ДПХ, за да се облекчи работата на стеснената и притисната уретра, така и при простатита, за да се изчистят по-лесно и бързо от бактерии урогениталните пътища.

Със своето противовъзпалително и транквилизиращо действие върбовката  намалява напрежението, болката, страха и успокоява, с което превъзхожда много видове лечебни билки. Силен антисептик, нямащ аналог в растителния свят.

Върбовката съдържа флавоноиди-кверцетин, кемферол, който стимулира жлъчката и алкалоиди в малки количества, които подобряват обмяната на веществата, кървообращението и стабилизират нервната система.