bilka

Великденче

2.00лв.

Информация

Великденче – 40 гр.

Билка Великденче помага при: трудно уриниране, ревматизъм, подагра, бронхит, бронхиална астма, рани, циреи, рани от изгаряне.

Начин на приготвяне:  1 супена лъжица се залива с 400 мл. вряла вода – кисне 30 мин. Пие се по 120 мл. преди ядене.

Описание

Билката помага при високи стойности на холестерин в кръвта се препоръчва да се изпиват по две чаши чай от великденче дневно.

При невроза, дължаща се на психическо пренатоварване, чаша чай преди сън върши чудеса с успокояващото си действие. Хората, конто се занимават предимно с умствен труд е добре да пият всяка вечер преди лягане по чаша чай от великденче.

Билката действа превъзходно за освежаване на паметта и премахва световъртежа. Препоръчва се още при жълтеница, песъчинки в бъбреците, подагра и ревматизъм.

Възпалени и трудно зарастващи рани най-напред се промиват с отвара от великденче, след това отгоре се слага марля, напоена с пресен чай, прави се топла превръзка и така се нощува.

Страдащите от ревматизъм и подагра могат да облекчат болките си с тинктура – външно с разтривки, а вътрешно – три пъти дневно по 15 капки в малко вода или чай.

Затова не пропускайте поне две седмици в годината да изпивате по две чаши чай от билката дневно с профилактична цел – освен че възпрепятства развитието на атеросклерозата, чрез кръвопречистващото си действие великденчето дава нова еластичност на тялото. Освен това билката влиза в състава и на много комбинирани билкови чайове.