bilka

Бял риган

2.00лв.

Информация

Бял Риган – 40 гр.

Билката бял риган помага при: настинка и хрема, менструални болки, синузит, пневмония,  бронхопневмония, кръвно и сърцебиене, астма, при тумори и рак, кокоши трън, остеопороза и атеросклероза, висок холестерол, диабет, глисти, косопад и отслабване.

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица от билката се залива с 400 мл. вряла вода, оставя се да кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша след ядене 3 пъти дневно.

Описание

Билката влияе положително върху дейността на панкреаса. Белият риган е добра алтернатива за осъществяване на ефективен гликемичен контрол при диабет. Ензимът дипептидил пептидаза IV е отговорен за количествата инсулин, които се произвеждат от тялото. Пряко въздействие върху неговия синтез оказват фитохимикалите в билката.

Учени от Германия и Швейцария са единодушни, че белия риган има превантивна функция при заболявания като остеопороза и атеросклероза. Те са идентифицирали активна съставка в билката – известен като бета-кариофилен, което е мощно средство за предпазване и забавяне развитието на заболявания като остеопороза и атеросклероза.

Проблема с опасния висок холестерол е лесно преодолим с помощта на бял риган. Но билката работи и в насока намаляване на риска за заболяване от рак и образуване на злокачествен тумор. Това полезно свойство се обяснява с изобилието на фибри, които осъществяват връзката между жлъчните соли и канцерогенните токсини  и улесняват преминаването им през дебелото черво.

За регулиране на кръвно и овладяване на сърцебиене, белия риган е незаменим. Билката е отличен източник на калий, който е най-важният компонент за контрол на хидробаланса на клетъчно ниво.

Това помага да се овладее и контролира ускорен сърдечен ритъм и високо кръвно налягане, от прекомерен прием на натрий. Антиоксидантите агенти, присъстващи в състава на белия риган, имат силата да  държат под контрол оксидативния стрес и сърдечните заболявания.

Като бонус към всички тези полезни ефекти от билката са омега три киселините в състава и, които потушават възпалителните процеси в цялото тяло, снижавайки едновременно риска от сърдечни усложнения. Чаша чай от бял риган, приеман ежедневно, гарантира значително подобряване на всички показатели на сърдечната дейност.