bilka

Бял Равнец

2.00лв.

Информация

Бял Равнец – 40 гр.

Билката Бял Равнец помага при: кръвоизливи, хемороиди, маточни кръвоизливи, неволно напикаване, бяло течение. Притежава свойството да възбужда апетита, да засилва стомашната секреция.

Начин на приготвяне: 2 супени лъжици бял равнец се заливат с 500 мл. вряла вода, кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти дневно.

Описание

Лековитият бял равнец е изключително ценен от билкарите и почитателите на народната медицина, така че билката, трябва да присъства е задължително в аптечката на всеки дом.

Високото кръвно налягане, също се повлиява благоприятно от билката. Хипертоничните кризи се овладяват посредством разширяване на артериите. По този начин действа върху човешкия организъм чаят от бял равнец.

Благоприятното влияние се дължи на силно изразеното диуретично качество. Приемът на лековитата билка води до повишаване на позивите за уриниране, тъй като тялото изхвърля излишните течности и събраните токсини.

Артериалното налягане се повишава в резултат от изхвърлянето на излишната течност. На този принцип белият равнец повлиява благоприятно на високото кръвно налягане и овладява неприятните хипертонични пристъпи.

Кървенето от носа е неприятен проблем, който се проявява по-често през студените месеци, заради продължителния престой в помещения със сух въздух.

Чай от бял равнец спира кръвотечението от носа. Възпалените венци често са признак за пародонтоза. Заболяването протича с кървене от венците, което ако не се лекува става хронично и води до загуба на зъбите.

Белият равнец е средство за сваляне на температура и унищожаване на глисти. Пийте чай по три чаши дневно от лековитата билка, за да се избавите от тази напаст.

Лековитият бял равнец е средство, което лекува оплакванията свързани с язва и гастрит, като болки в корема и повишена киселинност, тъй като те се повлияват благоприятно от билката.