bilka

Бабини зъби

2.00лв.

Информация

Бабини зъби – 50 гр.

Билката бабини зъби помага при: камъни и пясък в бъбриците при възпаление на пикочния мехур, понижаване на холестерола, стимулиране на половата система.

Начин на приготвяне: 3-4 супени лъжици се варят в 1 литър вода около 40-45 минути. Прецежда се и се долива до 1 литър. Пие се по 3 супени лъжици 3 пъти на ден.

Описание

Билката бабини зъби, с латинското име Tribulus Terrestris стимулира както половата система, така и растежа и укрепването на мускулатурата, затова често присъства в редица хранителни добавки за спортисти и лекарства за потентност.

Билката е известна още под наименованието Трибузан,  има благоприятно действие при безсъние, сънливост, нервност, отпадналост, депресивни състояния, а също и повишава кръвното налягане.

Освен тонизиращото си действие, бабините зъби имат и антибакатериален и антимикотичен ефект, поради което се използва при лечение на камъни в бъбреците, проблеми с уринирането, инфекции като гонорея и др.

Билката се използва още при лечение на високи нива на холестерол в кръвта, мигрена, хипертония, мастопатия, дископатия, но преди всичко, лечебното растение има невероятен ефект върху репродуктивната функция както при мъжете и жените.

Бабините зъби действат като афродизиак, стимулира половата система, повишава сексуалното желание и продължителността на ерекцията, тъй като се стимулира производството на лутенизиращ хормон, който пряко влияе върху производството на тестостерон от организма, подобрява качеството на спермата.

В народната медицина, билката бабини зъби се използва за отслабване на менструалните болки и за лечение на безплодие.