bilka

Арония

2.00лв.

Информация

Арония – 100 гр.

Билката Арония помага при:  профилактика на хипертония, атеросклероза, капиляро-токсикоза, бъбречни възпаления и др.

Начин на приготвяне:  2 чаени лъжици от чая се запарват в 200 мл. гореща вода, след престой от 5 минути се прецежда. Може да се овкуси с мед и лимон.

Описание

Черноплодната офика, както още наричат билката арония, е превъзходен лек за всички, страдащи от високо кръвно. Тя помага и за нормализиране на артериалното налягане.

Синергичното действие на полезните вещества в тъмните плодчета на аронията, се допълва перфектно, когато те се комбинират с шипка.

Вземете по една лъжица сушени плодове от двете растения и варете няколко минути в триста милилитра вода. Киснете за десет минути, прецедете и пийте по чаша-две от приготвения извлек.

Комбинацията на арония с шипка помага за по-доброто усвояване на витамин Р, като пълноценното му усвояване е възможно единствено в комбинация с витамин С, който се съдържа в големи количества в плода на бодливия храст.

Аронията е мощен антиоксидант, който спира окислителните процеси в организма и благодарение на това свое качество, тя може да ни избави от куп беди. Окислението на клетките е основен фактор за не само за стареенето, но и за много заболявания, сред които е и коварният рак.

Постарайте се да приемате ежедневно поне по сто и петдесет грама от вълшебните плодчетата, за да си гарантирате добър здравен статус. Антиоксидантните им качества веднага ще се отразят върху здравето и свежестта на кожата Ви.